σκοπος

Ο Αθλητικός Σύλλογος Δρομέας Αμαρουσίου ιδρύθηκε το 2007 στο Μαρούσι Αττικής και από τότε έως σήμερα έχει διαγράψει μια ανοδική πορεία. Μόλις το 2009 κατατάχτηκε 271ος ανάμεσα σε 330 βαθμολογηθέντες συλλόγους, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2010, ανέβηκε στην 150η θέση. Για το 2011 ο Δρομέας Αμαρούσιου κατατάχτηκε στην 104η θέση στους 299 συλλόγους. Οι προπονήσεις του συλλόγου λαμβάνουν μέρος στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα στο βοηθητικό στάδιο Κ2, καθημερινά! Σκοποί του Συλλόγου είναι η Άθληση των μελών μας για αρμονική ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων τους, για συμμετοχή σε αγωνιστικές εκδηλώσεις, για περιφρούρηση και βελτίωση της φυσικής και αισθητικής τους κατάστασης, αλλά και η προαγωγή των Αρχών και Αξιών που εμπεριέχει ο Αθλητισμός.
Στις τάξεις του συλλόγου μας συναντάμε αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, Πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου, Μεσογειακούς αγώνες. Είχαμε αλλεπάλληλες νίκες σε Πανελλήνια πρωταθλήματα σε ανοιχτό και κλειστό στίβο και πάρα πολλά πλασαρίσματα στην πρώτη εξάδα από τους αθλητές μας.Το 2011, στον Σύλλογο μας εντάχθηκε η κοινωνική Αθλητική Ομάδα GR.RUNNERS CLUB που έχει την ίδια φιλοσοφία με το Σύλλογο μας ως προς την άθληση των μελών.
Το Runners club είναι ομάδα γύμνασης.
Η γύμναση είναι στην κατεύθυνση της ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ αναβάθμισης και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ βελτίωσης του οργανισμου.
Εξελίσσεται σε φυσικό περιβάλλον γιατι η επάρκεια Οξυγόνου είναι αναγκαία.
Αφορά όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες, γιατί η κουλτούρα του σώματος, η υγεία και η ποιότητα ζωής ενδιαφέρουν όλους.
Η προπόνηση περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες επιβαρύνσεις που συνθέτουν ολοκληρωμένη άθληση, όπως αερόβιες προσαρμογές, αναπνευστικές κινητικές ασκήσεις, stretching, pilates, ασκήσεις μυϊκής συνοχής και ενδυνάμωσης, κινησιοθεραπευτικές ασκήσεις αλλά και.. προπόνηση για αθλητικές επιδόσεις, όπου αυτό είναι επιθυμητό.
Τα μέλη του RUNNNERS CLUB έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές αγωνιστικές διοργανώσεις, σε κοινωνικές-πολιτιστικές δραστηριοτητες και σε εκδρομές με ψυχαγωγικό, φυσιολατρικό και προπονητικό περιεχόμενο.
Υπεύθυνος του προγράμματος ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, τ. προπονητής εθνικών ομάδων και πρωταθλητής Ευρώπης.
Αυτή τη στιγμή πολλοι δρομείς του Αγωνιστικού Αθλητισμού του Συλλόγου μας, αλλά και οι ερασιτέχνες αθλητές μέλη μας λαμβάνουν μέρος σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας.

signature

Advertisements